Lasso introduceert “Passkey”

Lasso introduceert “Passkey”

De veiligheid van het gebruik en opslag van persoonsgegevens in de digitale wereld staat steeds vaker onder druk. Door de toenemende digitalisering van informatie en communicatie worden persoonsgegevens op grote schaal verzameld en opgeslagen. Om de veiligheid van deze gegevens te waarborgen is het van belang dat organisaties maatregelen nemen. Het gebruik van goede software waarmee je gegevens kunt registreren is dan ook onontkoombaar.

Het Lasso-platform is ontworpen om aan die veiligheidsmaatregelen te voldoen. Echter blijft het gebruik van inlognamen en wachtwoorden de kwetsbare schakel in het gebruik van software. Dat is dan ook de reden dat Lasso ervoor kiest het inloggen met naam en wachtwoord onmogelijk te maken en alleen inlog met een Passkey. Passkey is het nieuwe begrip dat Lasso introduceert. Dit begrip vervangt het begrip “token”. Hiermee sluit Lasso meer aan op de nieuwste ontwikkelingen.

Voor iedereen die op zoek is naar verdieping: In onderstaande video wordt uitgelegd wat een Passkey is en waarom dat dit veiliger is dan het gebruik van naam wachtwoord.