FAQ’s

Als een klant stopt dan kan een data-basedump beschikbaar worden gesteld en de klant zelf kan bijna alles via Excel-bestanden exporteren. Als het exit-proces goed is afgerond dan worden de data opgeruimd.

De garantie de wij geven is dat onze servers in Europa staan en onder Europees recht vallen.  Op dit moment is dit beperkt tot Nederland (trans-IP) en Duitsland (hertzner).

Het abonnement is per maand en ook per maand opzegbaar.

Lasso kan oude archieven (boomstructuren) in Lasso importeren. Data omvang is geen probleem.

Uiteraard vindt alles data overdracht plaats via beveiligde verbindingen. Als het gaat om de beveiliging van de servers kijken wij natuurlijk goed naar de reputatie van de partijen die onze hosting verzorgen. Daarbij staan wij aan de vooravond van de introductie van 2-factor authentication.

Daarbij is het verstandig om beleid te maken wie wat doet in de administratie. Bijvoorbeeld door het invullen van het verwerkingsregister en het bijhouden van het datalek register dat is opgenomen in Lasso. Dat geeft vertrouwen en draagt bij aan de kwaliteit. De registers die in Lasso zijn opgenomen kun je eenvoudig invullen door de vragen die daarin gesteld worden te beantwoorden en in te vullen. Daarnaast zal de huurdersorganisatie een verwerkers overeenkomst met Lasso moeten sluiten.